Kadonneeksi luultu Disney-piirretty löytyi – Mikki Hiiren edeltäjä pääosassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikki Hiiri tunnetaan Disney-yhtiön maskottina, mutta ennen siimahäntää yhtiön piirretyissä seikkaili Oswald-niminen jänis. Kyseinen hahmo nähdään yhtiön varhaisessa, kadonneeksi luullussa animaatioelokuvassa, joka on nyt löydetty arkistojen uumenista.

Vuonna 1928 valmistunut Sleigh Bells -piirroselokuva löydettiin Iso-Britannian elokuva-instituutin arkististosta, BFI National Archivesta. Kuusiminuuttinen elokuva on nyt restauroitu Walt Disney -yhtiön toimesta, ja se tulee saamaan ensiesityksensä Lontoossa joulukuussa järjestettävässä It’s A DIsney Christmas: Seasonal Shorts -tapahtumassa.

Elokuvassa Oswald-jänis seikkailee talvisissa tunnelmissa tyttöystävänsä, Ortensia-kissan kanssa. Walt Disney ja Ub Iwerks loivat Suomessa Osku Kani -nimellä tunnetun hahmon vuonna 1926. Vuonna 1928 Oswaldin Disney myi Oswaldin oikeudet Universal Studios -tuotahtoyhtiölle.