Kurt Cobainin villapaita huutokaupataan – hinta jopa 60 000 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen Julien’s Auctions -huutokauppa on asettanut myyntiin vaatekappaleen, jolla on paikkansa 1990-luvun rock-historiassa. Kyseessä on Nirvana-yhtyeen Kurt Cobainin MTV Unplugged -esiintymisen aikana käyttämä vihreä pusero.

Manhattan-merkkisen, medium-kokoisen puseron uskotaan menevän kaupaksi jopa 60.000 dollarilla, eli noin 55.000 eurolla. Hieman haalistuneessa vaatekappaleessa on reikä ja siitä puuttuu yksi nappi, mutta nämä seikat tuskin haittaavat potentiaalisia ostajia. Huffington Post -sivuston mukaan Cobain itse osti puseron alle kymmenellä dollarilla kirpputorilta.

Julien’s Auctions kaupittelee myös Kurt Cobainille kuulunutta hiustupsua, jonka myyntihinnaksi arvioidaan 4.000-10.000 dollaria. Hieman tavanomaisempia rock-reliikkejä huutokaupassa edustavat Nevermind ja In Utero -albumien kultalevytaulut, joiden uskotaan menevän kaupaksi noin 500 dollarin kappalehintaan.