Laiminlyöty kakadu stressaantui: Nyppi kaikki höyhenensä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tallgrass Parrot Sanctuary -eläintensuojelujärjestön hoitajat ovat saaneet haltuunsa Hobby-nimisen kakadun. Lintujen rauhoitusalueelle hoidettavaksi tuotu eläin oli joutunut selviytymään karuissa oloissa, sillä sen omistaja oli laiminlöynyt sen hoidon täysin.

Stressaantunut ja hermostunut kakadu oli sen seurauksena nyppinyt omat höyhenensä pois. Hoitajien mukaan Hobby haisi tupakansavulle ja roskille, kun se tuotiin järjestön eläinlääkärin vastaanotolle. Laiminlyöty lintu oli arka ja se vältteli ihmiskontakteja.

Kakadun hoitajat ovat kertoneet Tallgrass Parrot Sanctuary Inc. -Facebook-sivuilla, että nyt lintu on saanut uuden kauniimman nimen. Kakadua kutsutaan Javiksi. Hoitajat ovat tehneet kaikkensa voittaakseen Javin luottamuksen ja hiljalleen lintu on alkanut vaikuttaa onnellisemmalta. 

Eläintensuojelujärjestölle on mahdollista tehdä lahjoituksia Javin hoitoja varten. Mitä nopeammin lintu toipuu, sitä nopeammin sille voidaan etsiä uusi rakastava koti. Lisätietoja kakadun elämästä löytyy Tallgrass Parrot Sanctuaryn Facebook-sivuilta.

Splash
Splash
Splash
Splash