14 asiaa, jotka menestyjät tekevät ennen aamiaista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ajanhallintaspesialisti ja What the Most Successful People Do Before Breakfast -nimisen kirjan kirjoittanut Laura Vanderkam on paljastanut World Economic Forum -sivustolle, mitkä 14 asiaa kaikki menestyvät ihmiset tekevät jo ennen kuin he ovat edes ehtineet syömään aamiaista.

1. Varhainen herätys

Varhainen herätys takaa tuotteliaamman päivän. Vanderkamin haastattelemista suuryritysten toimitusjohtajista 90 prosenttia herää ennen kuutta. Esimerkiksi PepsiCo-yrityksen johtaja Indra Nooyi herää neljältä aamulla, Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger herää puoli viideltä lukemaan ja Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey herää puoli kuudelta lenkille.

2. He juovat vettä kahvin sijaan

Menestyneet johtajat aloittavat tutkitusti päivänsä vedellä kahvin sijaan. Vesi piristää, saa valppaammaksi ja nesteyttää elimistöä, mikä tekee siitä paremman vaihtoehdon.

3. Treeni

Kiireisten ihmisten kannattaa hoitaa treenaaminen heti ennen kuin se valuu to do -listalta pois. Suosituimpien aamuisten aktiviteettien joukkoon kuulukin monilla johtajilla painojen nosteleminen kotona, kuntosalilla käyminen tai lenkille lähteminen.

4. Tärkein ja vaativin projekti heti työn alle

Monet johtajat aloittavat päivänsä tutustumalla tai muistelemalla vaativaa projektia, koska varhain aamulla he saavat uppoutua vaikealukuisiin materiaaleihin rauhassa.

5. Oma harrastus

Moni johtaja-asemassa oleva henkilö aattaa käyttää päivänsä ensimmäiset tunnit heti heräämisen jälkeen esimerkiksi taiteen tekemiseen tai kirjoittamiseen.

6. Laatuaika perheen kanssa

Varhain herättyä moni johtaja laittaa itsensä ensin valmiiksi, minkä ansiosta heillä on aikaa auttaa esimerkiksi omia lapsiaan heidän aamutoimissaan.

7. Oma aika kumppanin kanssa

Menestyneet ihmiset käyttävät aamustaan aikaa siihen, että he keskustelevat tai rakastelevat kumppaninsa kanssa.

8. Sängyn petaaminen

Pari minuuttia kestävä rutiini saa ihmisen tutkitusti olemaan iloisempi ja tuotteliaampi koko päivän. Ei siis ihme, että moni johtaja-asemassa työskentelevä petaa sänkynsä joka aamu.

9. Aamiaispalaverit

Moni menestyjä on sopinut tärkeimmät palaverinsa aamiaisen yhteyteen ja hoitaa mieluiten tutustumis- ja verkostoitumishetket uusien yhteistyökumppanien kanssa aamupalan merkeissä.

10. Meditointi

Kiireisillä ihmisillä pään hiljentäminen ja mielen tyhjääminen on tärkeää. Vanderkam saikin huomata, että moni ison yrityksen johtaja meditoi aamuin ja illoin.

11. Kiitollisuuden muistaminen

Moni johtaja kirjoitti ylös joka aamu asioita, joista oli juuri sinä päivänä kiitollinen.

12. Kalenterin katsominen

Johtajat katsoivat päivänsä aikataulun kalenterista ja suunnittelivat kuluvan viikon muitakin päiviä jo ennen aamiaista.

13. Sähköposti

Johtajat luovat ensimmäisen katsaukset sähköpostiin ja purkavat tärkeimmät viestit jo ennen aamiaista.

14. Uutisten lukeminen

Johtajat haluavat lukea aamulla ensimmäisenä uutiset, että he tietävät jo töihin saapuessaan, mitä muualla maailmassa tapahtuu.