Jimi Hendrixin Lontoon asunto avataan turisteille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jimi Hendrix lukeutuu kaikkien aikojen tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin rocktähtiin. Yhdysvalloissa syntynyt kitarasankari vietti viimeiset elinvuotensa Lontoon Mayfairissa, ennen traagista kuolemaansa vuonna 1970.

Nyt Jimi Hendrixin 23 Brook Streetillä sijaitsevaa asuntoa ollaan muuttamassa turistinähtävyydeksi. Asunto on läpikäynyt 3,3 miljoonan euron restauroinnin, ja se avataan yleisölle 10. helmikuuta 2016.

– Jimin makuuhuoneen kunnostaminen oli mielekästä puuhaa, mutta vielä mielekkäämpää on avata se suurelle yleisölle, asunnon omistavan Handel House Trust -yrityksen Alistair Stranack kuvailee BBC-uutissivuston mukaan.

Stranackin mukaan yritys tutki huolella, miltä asunto näytti Hendrixin asuessa siellä. Tämä tapahtui muun muassa muusikon ystävien avustuksella. Lippujen myynti turistinähtävyyteen aloitetaan jo 2. marraskuuta.