Tätä kakkua ei isänpäivänä tarjoilla – oksettava ulkoa, herkullinen sisältä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tänään Isänpäivänä monissa suomalaiskodeissa nautitaan täytekakkua juhlapäivän kunniaksi. Verkossa leviää parhaillaan vanha, mutta suosittu, kakkuresepti. Tätä herkkua tuskin kuitenkaan nähdään Isänpäivänä yhdenkään suomalaisperheen kahvipöydässä.

Kissanhiekkalaatikkokakku on nimittäin aivan muiden juhlien huomionherättäjä. Yököttävän näköinen kakku on kaikesta huolimatta herkullinen tarjottava juhlapöytään.

Kakun valmistamiseen tarvitaan noin 500 grammaa suklaakakkua, 500 grammaa vaniljakakkua, 1 desilitra vaniljavanukasta, 350 grammaa keksejä ja koristeeksi pieniä suklaapatukoita. Kakun valmistamisessa voi käyttää valmiita kakkupohjia tai pohjat voi valmistaa itse.

Youtubessa julkaistulla videolla opastetaan, että kakkupohjat murennetaan ja sekoitetaan keskenään ja niiden joukkoon lisätään vanilijavanukasta. Pohja levitetään kissanhiekkalaatikkoa muistuttavalle alustalle ja päälle ripotellaan murskattuja keksejä. Kakku viimeistellään sulatetuilla suklaapatukoilla.

Kakkupohjan voi myös korvata omatekoisella suklaakakulla, kunhan päälle muistaa ripotella suklaa- ja vaniljakeksien murskaa, sekä viimeistelyssä tarvittavia suklaapatukoita. Tämä kakku ei jää vierailta huomaamatta.