Miehen käsi on kehittynyt nyrkkitappelua varten – tietenkin naisen vuoksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläimet taistelevat partnereistaan lajista riippumatta. Naaraiden vuoksi joudutaan tappeluihin, joissa toisen uroksen pitää pahimmillaan menehtyä, että voittaja pääsisi parittelemaan. Myös ihmiset tappelevat keskenään rakkaidensa vuoksi, mikä tekeekin Utahin yliopiston tekemästä tutkimuksesta todella mielenkiintoisen.

Tutkijat saivat selville, että miehen käsi kestää kovimman iskun ollessaan nyrkissä. Tutkimuksessa testattiin, millaisen voiman ja iskun miehen käsi kestää erilaisissa asennoissa. Käden ollessa nyrkissä se pystyi turvallisesti iskeytymään käsipainosta otettua kiekkoa vasten yli 55 prosenttia suuremmalla voimalla kuin avokämmenellä tai rystysillä nyrkin ollessa auki.

Utahin yliopiston käyttämä testausmenetelmä on kuin suoraan kauhuelokuvasta, sillä he käyttivät Daily Mail -lehden mukaan kuolleiden miesten käsiä tutkiakseen käden ja nyrkin kestävyyttä. Tutkimuksesta kävi lopulta ilmi, että miesten käsi on evoluution myötä kehittynyt juuri sellaiseksi kuin se nyt on, että se pystyisi paremmin nyrkkien avulla tappelemaan toisia miehiä vastaan naisensa vuoksi.