Huolestuttava ilmiö: Sukupuolitauteja verrataan flunssaan

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kondomeita valmistava Durex on huolestunut teettämästään selvityksestä, jonka mukaan nuoret miehet ajattelevat liian huolettomasti sukupuolitaudeista. Peräti 40 prosenttia 16–24-vuotiaista miehistä on harrastanut seksiä ilman asianmukaista suojaa.

Tutkimuksen mukaan nuoret miehet pelkäävät enemmän naisen raskaaksi saattamista kuin mahdollista sukupuolitautia. Noin 60 prosenttia kyselyyn vastanneista ei ajattele lainkaan kondomin hankkimista, kunnes sen tarve tulee ajankohtaiseksi. Lisäksi nuoret miehet luulevat, että HIV oli vain aikansa ilmiö, eikä siitä ole enää nykyisin todellista vaaraa.

– Harrastin viime viikolla seksiä erään henkilön kanssa ilman kondomia. Menin sen jälkeen sukupuolitautiklinikalle ja sain sieltä pillerin, joka hoiti taudin pois. Sama kuin olisi hoitanut flunssaa, nuori mies kertoo huolettomasti.

Durex on nyt aloittanut kampanjan, jossa näytetään mitä miehet ajattelevat kondomeista. Miesten mielestä on erityisen mahtavaa, jos nainen on varautunut kondomilla. Se kielii neitokaisen itsevarmuudesta. Jos naisella on kondomi valmiina, osoittaa se miesten mukaan naisen olevan tosimielellä liikkeellä.