Alkuperäinen Teksasin moottorisahamurhaaja on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkuperäisessä Texas Chainsaw Massacre, eli Teksasin moottorisahamurhat -elokuvassa esiintynyt Gunnar Hansen menehtyi lauantaina 7. marraskuuta Yhdysvaltojen Mainessa. Variety-sivuston mukaan haimasyöpää sairastanut mies oli kuollessaan 68-vuotias.

Gunnar Hansen näytteli vuonna 1974 valmistuneessa elokuvassa moottorisahaa murhavälineenään käyttänyttä Leatherface-hahmoa. Moottorisahan käyttämisen ohella Leatherface muistetaan ihmisen nahasta valmistetusta naamaristaan.

Näyttelijä ei palannut Leatherfacen rooliin Texas Chainsaw Massacren jatko-osissa. Hän esiintyi uransa aikana kuitenkin lukuisissa muissa pienen budjetin kauhuelokuvissa, kuten Hollywood Chainsaw Hookers, Freak Show ja Murder-Set-Pieces.

Tobe Hooperin ohjaama Texas Chainsaw Massacre on jäänyt historiaan yhtenä kaikkien aikojen pahamaineisimmista kauhuelokuvista. Vaikka elokuva saattaa vaikuttaa uudempien kauhuelokuvien rinnalla jopa kesyltä, oli se kielletty Suomessa aina vuoteen 1996 saakka.