Autistipoika pelasti tytön hengen – oppi Heimlichin otteen Paavo Pesusieneltä

Viihdeuutiset · Annika Kela

New Yorkissa nuori koululainen on pelastunut ensiaputaitoisen 13-vuotiaan autistipojan ansiosta. Poika pelasti luokkatoverinsa Heimlichin otteella, kun hän huomasi tytön olevan tukehtumaisillaan. Hengenvaarallinen tilanne sattui Barnes Intermediate -koulussa oppilaiden ollessa lounastauolla.

Jessica Pellegrino oli tukehtua kurkussaan olevaan omenan palaseen. Brandon Williams näki tilanteen ja riensi hänen avukseen. NBC-uutistoimisto kiinnostui Brandonin urotyöstä ja häntä haastateltiin kanavan uutislähetyksessä.

Williams kertoi, että hän oli oppinut Heimlichin otteen Paavo Pesusieneltä. Suositun animaatiosarjan päähahmo on yksi hänen suosikeistaan. Pojan sankarillisen teon kunniaksi Brandonin luokka järjesti hänelle suuret juhlat. Sankariteostaan huolimatta Brandon on ollut vaatimaton ja hän on kieltäytynyt vastaanottamasta teostaan minkäänlaisia mitaleja. Autistinen poika totesi, että hän vain teki sen, mikä oli oikein.