Outo valoilmiö Los Angelesin taivaalla: ”Mikä ihme tuo on?!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian asukkaita hämmästytti lauantaina 7. marraskuuta taivaalle ilmestynyt outo valo. KTLA 5 News -uutissivuston mukaan taivaalla liikkuvasta valosta tehtiin havaintoja aina Etelä-Kaliforniasta San Franciscon sataman alueelle saakka.

Kuvat ja videot tunnistamattomasta lentävästä esineestä levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Ihmiset alkoivat pian spekuloimaan, mistä taivaalle ilmestynyt valo oli peräisin. Outoa ilmiötä epäitiin muun muassa komeetaksi, ohjukseksi ja jopa lentäväksi lautaseksi.

Lopulta Orange Coutyn seriffin toimiston Yhdysvaltojen laivasto ilmoitti olevansa ilmiön takana. Laivaston edustaja kertoi The San Diego Union-Tribune -lehdelle, että kyse oli merellä tehdystä ohjuskokeesta. Kokeet johtivat myös muutoksiin alueen lentoliikenteessä viikonlopun aikana.