Kauko-ohjattava sukellusvene tulossa markkinoille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

UAV-kopterit ovat jo arkipäivää niin siviili-, tutkimus- kuin sotilaskäytössäkin. Nyt kehitteillä on myös merenalaiseen käyttöön tarkoitettu pienikokoinen kauko-ohjattava sukellusvene. OpenROV-yritys hakee parhaillaan Kickstarter-varainkeruusivustolla rahoitusta Trident-laitteelleen.

UAV-koptereiden tapaan sukellusvene on kauko-ohjattava ja se on varustettu vedenpitävällä kameralla. Selkärepun kokoinen laite kulkee helposti mukana esimerkiksi matkoilla.

OpenROV:n tavoitteena oli alun perin kerätä 50.000 dollaria Tridentin kehittämiseen ja valmistukseen. Kickstarter-kampanja on kuitenkin osoittautunut niin suosituksi, että rahaa on kerätty jo yli 746.000 dollarin edestä. Tridentin myyntihinta tulee olemaan 799 dollaria, eli noin 720 euroa.