Mies 3D-tulosti uskomattoman raidetykin – ampuu plasma-ammuksia!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netti villiintyi 3D-tulostimella tehdystä raidetykistä, joka ampuu 900 kilometrin tuntinopeudella metalli- ja plasma-ammuksia. Kaiken takana on NSA_Listbot-nimimerkillä aseinsinöörityötään esittelevä mies. Parasta koko asiassa on se, että hän on myös kuvannut koeammunnat kotivideolle.

Vaikka 3D-tulostimilla on valmistettu aseita jo muutaman vuoden ajan, on tuorein projekti kaikessa nerokkuudessaan pelottava. Nimimerkillään esiintyvä mies on käyttänyt tehokkaan raidetykin suunnittelu- ja rakennustyössä hyväkseen uusinta siviilien käytössä olevaa teknologiaa, ja rakentanut toimivan aseen 3D-printteriä hyödyntäen.

Valmis ase ampuu grafiitista, alumiinista ja kuparipäällysteisestä volframista valmistettuja luoteja 900 kilometrin tuntinopeudella. Tulos on uskomaton, vaikka varsinaisen Yhdysvaltain armeijan käyttämän raidetykin ammukset kulkevat jopa 20 kilometriä sekunnissa, eli 72.000 kilometriä tunnissa.

Raidetykin tehokkuus perustuu sähkömagneettiseen induktioon, kun tavallinen ase käyttää hyödyksi kemiallista energiaa. Raidetykkien ammuksilla voidaan läpäistä jopa panssarivaunuja. Raidetykkien rakentamista, kehittämistä ja testaamista on pidetty tähän saakka lähinnä Yhdysvaltojen asevoimien rahoittamana sotaprojektina.

Portable 3D-Printed Railgun