Cheek Pipefestin backstagen joukkotappelusta YleXille: ”Se oli sitä aikaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen ylivoimaisesti suosituin räppäri Cheek nähtiin äskettäin Yleisradion dokumentissa, jossa seurattiin artistin elämää kulissien takana hänen välivuotensa aikana. Dokumenttia varten haastateltiin myös monia muita alan vaikuttajia. Samalla tuli puheeksi vuoden 2004 Pipefest.

Tuolloin räppifestareilla tapahtui eräs Suomen hiphop-historian merkittävimmistä tapahtumista, kun tapahtuman backstagella syntyi joukkotappelu Cheekin Fifth Elementin ja Memmy Possen välillä. Tapausta ei puitu dokumentissa, mutta nyt YLE Areena on julkaissut aiheeseen liittyen Palefacen ja Paperi T:n kommentit tapahtuneesta.

Molemmat räppäri muistelevat tapahtumia pääosin samalla tavalla. Cheekin taustavoimat olivat hyökänneet Memmy Possen väen kimppuun heidän poistuessaan lavalta. Tuloksena oli joukkotappelu. Cheek itse ei kommentoinut tapahtunutta videolla, mutta YleXille hän suostui sitä muistelemaan.

– Hurjin huhu oli, että olin viiltänyt pankkikortilla jonkun tyypin ranteen auki. Se oli sitä aikaa. Jengi oli niin kovin tosissaan silloin. En sano, ettei edelleen olisi tosissaan, mutta aika on eri,