Facebookiin uusi ominaisuus – tunnistaa ihmiset kuvista automaattisesti

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook on tuomassa Messenger-viestisovellukseen uuden Photo Magic -ominaisuuden. Kasvontunnistusta käyttävä ominaisuuden tarkoitus on helpottaa Facebook-kavereista otettujen kuvien jakamista heidän kanssaan. Mikäli ohjelma tunnistaa ottamastasi kuvasta Facebook-kaverisi kasvot, saat siitä ilmoituksen.

Ilmotuksessa kysytään, haluatko jakaa kuvan heti siinä esiintyvälle kaverille. Photo Magic käyttää samanlaista kasvojentunnistustekniikkaa, kuin Facebookin aikaisempi Moments-sovellus.

Photo Magic on mahdollista myös kytkeä pois päältä. Ominaisuutta pääsevät toistaiseksi kokeilemaan vain australialaiset Facebookin käyttäjät. Suunnitelmissa kuitenkin on, että tulevaisuudessa Photo Magic tulee olemaan vakio-ominaisuus myös muiden maiden Facebook Messengerin käyttäjille.