Lenkkeilijä ikuisti pelottavan näyn – metsä hengitti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadan Nova Scotiassa sijaitsevassa metsässä on kuvattu erikoinen näky videolle. Päiväkävelyllä ollut Brian Nuttall huomasi, että häntä ympäröivän metsän maaperä liikkui aivan kuin metsä olisi hengittänyt. Mies kuvasi kiehtovan näyn videolle.

Daily Mail -lehden mukaan video on kuvattu lähellä Apple River -jokea ja asiantuntijoiden mukaan ilmiö johtuu siitä, että osa joesta virtaa maan alla. CBC News -sivuston mukaan Brian oli aluksi ihmetellyt metsässä olevaa aukiota, josta kaikki puut olivat kaatuneet.

Sitten hän huomasi maan liikkuvan ja hänelle valkeni puiden kaatumisen syy. Juuret eivät kestäneet keinumista ja puut olivat kaatuneet sen johdosta. Nuttall ei tiennyt mistä ilmiö johtui, mutta hän uskoi, että sille oli olemassa luonnollinen selitys. Asiantuntijat ovatkin epäilleet, että joen virta maan alla on voimistunut ja sen vuoksi maaperä sen yllä näyttäisi hengittävän.