Uusi trendi leviää: Nyt valkaistaan kainaloita – näin onnistuu kotikonstein

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Harva ihminen pitää kainaloita kauniina. Kainalokarvat eivät välttämättä ole kovin viehättävä näky ja kainalokarvojen ajelemisesta johtuen kainaloiden iho voi olla paksumpi, punainen tai tummemman sävyinen kuin muu iho. Ihon vaalentamiseen on kuitenkin monia keinoja, joita jokainen voi halutessaan kokeilla kotona.

Livestrong-sivuston mukaan kaurahiutaleista, mintusta, jogurtista ja hedelmistä tehdyt naamiot kuorivat ihoa ja sisältävät happoja, jotka kirkastavat ja vaalentavat ihoa. Viinietikan ja sipulista saadun mehun avulla voidaan myös vaalentaa vanhenemisesta johtuvia laikkuja ihossa. Helpoin tapa kainaloiden vaalentamiseen löytyy kuitenkin monen suomalaisen suosimasta raaka-aineesta, perunasta.

Perunan sisältävät entsyymit vaalentavat ja kirkastavat ihoa ja toimivat erityisen hyvin kainaloiden ärtyneeseen ja tummuneeseen ihoon. Peruna pitää pestä, minkä jälkeen se raastetaan kuorineen. Perunaraastetta voidaan hieroa kainaloihin, pisamiin ja muihin ihon epätasaisuuksiin. Perunan kerrotaan vaalentavan ihoa asteittain päivittäisellä käytöllä.