Angorakanit kuin jättimäisiä pumpulipalloja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Angorakanien kasvattamiselle omistautunut Betty Chu kokee löytäneensä kutsumuksensa. Nainen nimittäin nauttii kanien hoitamisesta. Chu omistaa 50 kania, joista monet ovat näyttelyissä menestyneitä valioyksilöitä.

Angorakaneista huolehtiminen käy melkein päivätyöstä, sillä naisen on huollettava ja kammattava kanien turkkeja päivittäin. Barcroft TV -kanava on julkaissut videon Bettyn päiväaskareista. Hän paljasti, että hän puhdistaa, harjaa ja puhaltaa kuivaajalla kanien turkin kuohkeaksi päivittäin.

Chun pumpulipallomaiset kanit ovat menestyneet niin hyvin, että ne ovat päässeet jopa Guinnessin ennätystenkirjaan. Betty naureskeli, että ainoa haaste, jonka turkki on aiheuttanut kaneille on lisääntyminen. Kanit eivät nimittäin löydä toistensa sukuelimiä pitkien karvojen alta.

Niinpä Betty on joutunut trimmaamaan ne kanit, joiden hän haluaa lisääntyvän. Chu kokee, että hänen harrastuksensa on sen verran palkitsevaa, ettei hän luopuisi siitä mistään hinnasta.