Hurjapää kiipesi Eiffel-torniin ilman turvavarusteita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seikkailijana ja Youtube-tähtenä tunnettu James Kingston muistetaan lukuisista hurjista kiipeilytempauksistaan. Mies on jakanut verkossa videoita, joissa hän kiipeää muun muassa Wembleyn stadionin ja satojen metrien korkuisten nosturien huipuille.

Kingstonin tuore teko lukeutuu hänen tähänastisista seikkailuista hurjimpiin. Mies kiipesi Pariisissa sijaitsevan Eiffel-tornin huipun tuntumaan laittomasti, ilman turvavarusteita. Tempaukseen päästään tutustumaan tuoreen Youtube-videon muodossa.

Videon kuvauksessa James Kingston kertoo joutuneensa pidätetyksi tekonsa jälkeen. Mies toimitettiin paikalliselle poliisiasemalle kuulusteltavaksi, mutta hän välttyi syytteiltä. Kingstonin täytyi tosin vakuuttaa viranomaisille, ettei hän kiipeäisi tornia pitkin ainakaan seuraavan kolmen vuoden aikana.