Katsotaanko naisia silmiin vai rintoihin? Ihmiskoe paljasti totuuden

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet naiset voivat ajatella, että miehet katsovat heitä enemmän rintoihin kuin silmiin. BuzzFeed halusi ihmiskokeessaan selvittää, pitääkö tämä todella paikkansa. Kävi ilmi, että miehet katsovat naisia silmiin ja yllättävää kyllä, mutta naiset katsovat usein toisten naisten rintoja.

Koetta varten palkattiin naisia, jotka kävelivät kadulla ja pysähtyivät juttelemaan tuntemattomille henkilöille. Tämän lisäksi heitä katsottiin myös tietokoneen kautta. Toisin kuin voisi kuvitella, avarankin kaula-aukon kera kävelevä kaunis nainen saa miesten katseet ensimmäisenä silmiin.

Naiset katsoivat toisia naisia myös ensin silmiin, mutta naisten katse kiinnittyi nopeammin kanssasiskonsa avuihin. Antavastakin rintamuksesta huolimatta naisen silmät onnistuivat kuitenkin lähes poikkeuksetta kiinnittämään ohikulkijoiden katseet aina ensimmäisenä.

Tieteellisesti tämä selittyy sillä, että ihmiset on ohjelmoitu katsomaan silmiä ja kasvoja ja selvittämään, onko toinen ihminen ystävä vai vihollinen. Aivot etsivät tästä syystä kasvoja kaikesta muustakin, minkä vuoksi moni näkeekin helposti kasvoja myös esimerkiksi hedelmissä ja ruoka-annoksissa.