Pariisin terrori-iskut: Facebook otti käyttöön ”Olen turvassa” -toiminnon

Digi Ohhoh! · Stara.fi

Eilen illalla Pariisissa tehtyjen terrori-iskujen uhriluku on noussut koko yön ajan, ja tragedian koko laajuus alkaa selvitä vasta nyt aamun tunteina. Pariisi on yksi maailman suosituimpia lomakohteita, ja siellä on valtava määrä turisteja.

Pariisilaisten ja siellä olevien turistien omaiset ovat luonnollisesti hädissään, elleivät saa yhteyttä läheisiinsä. Hätätilanteissa voi joskus olla vaikea saada soitettua matkapuhelimella, mutta verkkoyhteys on helpompi saada. Siksi Facebook lanseerasi taannoin Olen turvassa -ominaisuuden, jolla ihmiset voivat ilmoittaa muille olevansa turvassa.

Eilen illalla jo pari tuntia iskujen jälkeen Facebook otti uuden ominaisuutensa käyttöön. Sen avulla myös läheiset voivat ilmoittaa muille ihmisille, että Pariisissa oleva henkilö on heidän tietojensa mukaan turvassa. Yhteisöpalvelu seuraa käyttäjiään todella tarkkaan, ja se tietää ketkä palvelun käyttäjät ovat Pariin alueella. Palvelu löytyy tästä linkistä.