Starbucksin joulumukeista repesi someraivo: ”Vihaavat Jeesusta!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Starbucks-kahvilat tarjoilevat juomansa joulun alla perinteisesti sesonkiin liittyvissä teemamukeissa. Ketju paljasti taannoin tämänvuotiset joulumukinsa, joiden ulkomuoto on varsin minimalistinen. Take-away -mukit ovat kauttaaltaan jouluisen punaisia, Starbucks-logoa ja tekstejä lukuunottamatta.

Tämävuotisten joulumukien minimalistinen tyyli on johtanut someraivoon Yhdysvalloissa. Jotkut kristityt nimittäin uskovat, että perinteisten joulusymboleiden ja hyvän joulun toivotuksen puuttuminen mukeista johtuu liian pitkälle menneestä poliittisesta korrektiuudesta ja ”joulun vastaisesta sodasta”.

– Starbucks poisti joulun mukeistaan, koska he vihaavat Jeesusta, arizonalainen entinen pastori Joshua Feuerstein julisti jo lähes 15 miljoonaa katselukertaa keränneellä Facebook-videollaan.

Joshua Feurstein ei kuitenkaan aio boikotoida Starbucksia. Hän aloitti sosiaalisessa mediassa kampanjan, joka kannustaa ihmisiä kertomaan Starbucksissa nimekseen Merry Christmas, eli Hyvää joulua. Näin ollen myyjien täytyy kirjoittaa mukiin jouluntoivotus heidän nimenään.

Vaikka Starbucksin tämänvuotisissa take away -mukeissa ei lue christmas-sanaa, löytyy se edelleen yhtiön monista muista tuotteista. Ketju myy verkossa muun muassa erilaisia joulukahveja ja joulukalentereita.

#starbucks #merrychristmasstarbucks #fuckoff #redcup

Kuva, jonka Bo Bojan Bobas (@bo.86) julkaisi

#merrychristmasstarbucks

Kuva, jonka Joshua Feuerstein (@joshuafeuerstein) julkaisi