7 hotellia, joissa täytyy käydä kerran elämässä – mukana suomalaishotelli!

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elämysmatkailijoiden tavoitteena on vierailla poikkeuksellisen upeissa matkakohteissa. Tällöin määränpäänä voi olla erikoinen maisema, harvinainen sijainti tai muuten kokemuksellinen ympäristö. Earthables-sivusto listasi seitsemän maailman henkeäsalpaavinta hotellia.

Ensimmäinen on Sansibarissa sijaitseva The Manta Resort, jossa pääsee viettämään aikaansa meren pinnan alapuolella. Hotelli sijaitsee Intian valtameressä Pemban saarella keskellä sinisenä hohtavaa vettä.

Kuva, jonka earthables (@earthables) julkaisi

Toisena listalla on Indonesiassa Balilla sijaitseva hotelli Hanging Gardens Ubud. äärettömät uima-altaat ja upeat Ayung-joen maisemat luovat satumaiset puitteet matkalle. Hotellia ympäröivä sademetsä ei ainakaan vähennä eksotiikkaa.

Kuva, jonka earthables (@earthables) julkaisi

Suomalainen Kakslauttasen hotelli sijoittuu usein erikoisten hotellien listalle. Lasi-igluissa yöpyminen on jopa oman maan mittakaavalla sen verran erikoista, että kohdetta voi suositella myös suomalaisille matkailijoille.

Kuva, jonka earthables (@earthables) julkaisi

Listalle on myös lisätty Malediiveilla sijaitseva lasikattoinen hotelli, joka tosin sijaitsee merenpinnan alapuolella. Kalojen ympäröimä Conrad Maldives Rangali Island -hotelli on äänestetty kaksi kertaa maailman parhaaksi majoitusalan liikkeeksi.

Kuva, jonka earthables (@earthables) julkaisi

Santorinin jylhissä maisemissa kelpaa nauttia lomamatkasta rakkaimpien ihmisten kanssa. Kreikkalaisen saaren Astarte Suite Hotel on vertaansa vailla. Miltä tuntuisi nauttia aamu-uinnista meren ja jyrkänteiden äärellä omassa altaassa?

Kuva, jonka earthables (@earthables) julkaisi

Karibian saarilla saa varmasti eksoottisia matkakokemuksia, mutta yksi tapa on nauttia auringosta Ladera Resortin kauniissa miljöössä. Saint Lucian saarella sijaitseva hotelli on etenkin häämatkalaisten suosiossa.

Kuva, jonka earthables (@earthables) julkaisi

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, esitellään Sveitsin alpeilla sijaitseva Berggasthaus Aescher-Wildkirchlin hotelli. Alppimaja on rakennettu vuoren juurelle, ja sitä ympäröi upea vaellusmaisema ja retkeilijöiden patikkareitti. Hotelli on auki toukokuusta marraskuuhun.

Kuva, jonka earthables (@earthables) julkaisi