Sanoittajan moka? Tätä Britney Spearsin jättihitin piti tarkoittaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Britney nousi poptaivaalle raketin tavoin vuonna 1998 julkaistuaan ensimmäisen …Baby One More Time -nimisen kappaleensa. Kappaleen nimen merkitystä spekuloitiin julkaisun aikana jonkin verran, mutta lopulta kappale oli niin tarttuva popteos, että sen sanoillakaan ei ollut enää merkitystä.

Huffington Post -paljastaa, että nimi oli itseasiassa sanoittajan virhe. Ruotsalaiset sanoittajat Max Martin ja Rami Yacoub olivat luulleet, että hit-sana tarkoittaa nuorten keskuudessa puhelimella soittamista. Kappaleen tuli siis sanoittajien mukaan kertoa siitä, miten poikaystävän jättämä tyttö anelee poikaa soittamaan hänelle vielä kerran.

Amerikkalaisille mielikuva soittamisesta ei tullut ensimmäisenä hit-sanasta mieleen, minkä vuoksi se lopulta jätettiin kappaleen alkuperäisestä nimestä pois kokonaan. Kappaleen nimi Hit Me Baby (One More Time) muutettiin levy-yhtiön toiveesta muotoon …Baby One More Time.