3 yksinkertaista niksiä onnellisempaan elämään

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Onnellisuus ja positiivinen ajattelu eivät ole kaikkien kohdalla itsestäänselviä asioita. Oman onnellisuutensa eteen täytyy yleensä tehdä hieman töitä ja keskittyä niihin asioihin ja ajattelumalleihin, jotka saavat oman olon tuntumaan paremmalta. Huffington Post listasi kolme asiaa, joista ihmisen on helppo aloittaa parantaakseen omaa onnellisuuttaan.

1. Ilmaise tunteesi heti

Tunteiden patoaminen sisälleen saa ihmisen ahdistuneeksi, minkä vuoksi ihmisten pitäisi keskittyä ilmaisemaan omat tunteensa silloin, kun tuntee ne. Jokaisella on oikeus reagoida tunteillaan erilaisiin asioihin eikä omia tunteitaan tarvitse tai kannata surun ja ilon hetkillä yrittää peitellä.

2. Älä lykkää päätöksentekoa

Harkitseminen ja päätöksenteon lykkääminen saavat ihmisen tutkitusti onnettomammaksi. Liian monien vaihtoehtojen punnitseminen saa valinnan hetkellä jokaisen vaihtoehdon tuntumaan väärältä, mikä kuormittaa aivoja. Välillä kannattaakin tehdä täydellisen, oikean ja pitkään harkitun päätöksen sijaan päätös, joka on tarpeeksi hyvä juuri sillä hetkellä, mikä yleensä jälkeenpäin tuntuu paremmalta.

3. Auta toista

Auttaminen tuntuu aina hyvältä. Jos ihmisellä on huono päivä, toisen auttaminen piristää. Toisen ihmisen päivän helpottaminen, piristäminen ja silminnähden onnelliseksi tekeminen saa auttajan mielialan väistämättä kohenemaan.