Kondomiyhtiö vaatii emojia turvaseksille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älylaitteiden emoji-valikoimista ei juurikaan löydy seksiin ainakaan suoranaisesti viittaavia symboleja. Monet käyttävätkin vihjailevissa viesteissään kaksimieliseksi tulkittavia emoji-kuvia, kuten hot dogia ja simpukkaa. Instagram on jopa estänyt kuvien etsimisen munakoiso-emojin avulla juuri tästä syystä.

Ehkäisyvälinevalmistaja Durex on aloittanut kampanjan, joka vaatii kondomia esittävää emojia niiden alati kasvavaan joukkoon. Koska emojien käyttö on nuorille arkipäiväistä, olisi yhtiön mukaan tarpeen että käytössä olisi myös ehkäisyvälinettä esittävä merkki.

Durex uskoo, että kondomi-emoji helpottaisi erityisesti teiniein puhetta turvaseksistä ja kondomien käytöstä. Yhtiön #Condomemoji-kampanjaan perehdytetään Durexin tuoreella Youtube-videolla. Kampanja on ajankohtainen, sillä 1. joulukuuta vietetään turvaseksiin kannustavaa maailman AIDS-päivää.