Volvo esitteli automaattiohjatun autonsa konseptiohjaamon

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tesla otti äskettäin ensimmäisenä maailmassa käyttöön automaattiohjauksen henkilöautoissaan myös Suomessa (Katso video tästä). Teslan jalanjälkiä ovat seuraamassa ainakin Volvo, Mercedes-Benz ja Audi. Volvo on nyt esitellyt oman konseptitasolla olevan automaattiohjauksensa Los Angeles Auto Show -tapahtumassa.

Volvo esitteli miltä yhtiön itseohjaavan auton ohjaamo tulee näyttämään. Mashablen videolla päästään tutustumaan Volvon C26 -konseptiauton ohjaamoon ja sen toimintaan. Autossa on kolme erilaista toimintatilaa: Drive, Create ja Relax. Drive-tilassa kuski ajaa autoa itse, kun Create-tilassa hän voi keskittyä esimerkiksi kannettavalla tietokoneellaan työskentelyyn. Relax-tilassa etupenkki nojaa taaksepäin, jolloin kuski voi ottaa rennosti ajon ajan.

Volvo ei suunnittele tuovansa videolla nähtävää Concept 26 -ajoneuvoa markkinoille, vaan sen tarkoituksena on ainoastaan esitellä miltä Volvon itseohjaavat autot tulevat ehkä näyttämään. Volvon suunnitelmissa on, että vuonna 2017 maailman teillä ajaisi 100 itseohjaavaa Volvoa. Itseohjautuvia Tesloja on sen sijaan jo tänään maailmassa kymmeniätuhansia, joista Suomessa jo lähes 200 autoa.