Asuntolaivat yleistyvät – näin upeita kelluvat kodit ovat!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Asuntolaivalla tarkoitetaan laivaa tai venettä, joka on muutettu asunnoksi. Asuntolaivat toimivat yleensä omistajilleen heidän pääasiallisina koteinaan, ja asumisesta vedessä kelluen onkin tullut jo Euroopassa paikoitellen osa kaupunkikulttuuria.

Hollannissa asuntolaiva-asuminen on todella yleistä, ja Amsterdamista löytyykin jo useita tuhansia asuntolaivoja ja kelluvia omakotitaloja. The Atlantic on julkaissut YouTube-kanavallaan videon Yhdysvaltojen pääkaupungin asukkaista, jotka esittelevät omia asuntolaivojaan ja elämää heidän kelluvissa kodeissaan.

Videolla kuvatut asuntolaivat sijaitsevat Washington D.C.:ssä Gangplank Marina -satamassa, jonne asuntolaivoista on muodostunut jo oma yhteisö satamaan. Monet videolla esiintyvien henkilöiden läheiset ihmettelevät heidän kotejaan, mutta asuntolaivassa asumisesta on tullut henkilöille jo rakas elämäntapa.

Asuntolaivassa asuva Darryl Madden kertoo, että moni uusi asukas kauhistuu asuntolaivassa asumisen mukana tulleista haasteista. Tiettyjä asioita ei voi pitää päällä samanaikaisesti, kotiaskareet ja rutiinit muuttuvat ja elämä on tietyllä tavalla tasapainottelemista. Isona muutoksena tulee myös se, että oma koti onkin jatkuvasti pienessä liikkeessä.