Facebook ei uskonut: Miehen nimi on Phuc Dat Bich

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on maailmalla nimiä joka lähtöön, ja alunperin täysin viattomat nimet voivat jollain toisella kielellä kuulostaa perin oudoilta. Yksi huikeimmista esimerkeistä on Phuc Dat Bich, jonka nimeä Facebook ei uskonut todeksi. Miehen käyttäjätili nimittäin suljettiin useita kertoja.

Australiassa asuva vietnamilais-australialainen Phuc Dat Bich on nyt joutunut lähettämään Facebookille valokuvan passistaan, jossa miehen nimi tosiaan lukee mainitussa muodossa. Ennen sitä käyttäjätili ehdittiin sulkea kolme kertaa tekaistuksi oletetun nimen takia.

23-vuotias pankkialalla työskentelevä Bich julkaisi samalla kuvan passistaan Facebook-profiilissaan, josta tuli välittömästi valtava nettihitti. Phuc on saanut runsaasti ylistystä hauskasta nimestään. Mies itse kertoo olleensa erittäin turhautunut siihen, että Facebook ei uskonut hänen nimeään oikeaksi ennen kuin hän todisti sen passillaan. Bichin mukaan hänen nimensä ei ole Vietnamissa ainutlaatuinen.

PÄIVITYS: Phuc Dat Bichin tapauksesta uutisoinut BBC on nyt kertonut, että kyseessä oli todennäköisesti huijaus. Miehen oikea nimi on Britannian yleisradioyhtiön mukana aivan toinen.

I find it highly irritating the fact that nobody seems to believe me when I say that my full legal name is how you see…

Julkaissut Phuc Dat Bich 27. tammikuuta 2015