Haluatko voida paremmin? Poista nämä henkilöt Facebook-kavereista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Facebook toimii erinomaisena päiväkirjana, valokuva-albumina ja kalenterina. Lisäksi sen kautta voi pitää yhteyttä ystäviin, joita ei muuten näkisi kasvotusten. Jokaisen tulisi miettiä, ovatko kaikki kaverilistan henkilöt kuitenkaan ystävyyden arvoisia.

Kuluneella viikolla vietettiin National Unfriend Day -nimistä tapahtumaa, jonka tarkoituksena on siivota kaverilistaa turhista henkilöistä. Jokaisen listoilla roikkuu ainakin kymmenen ihmistä, jotka edustavat turhanpäiväistä ystävyyttä Facebookissa. Ensimmäiseksi kaverilistalta kannattaa poistaa kaikki spoilaajat. Nämä henkilöt paljastavat uuden elokuvan juonenkäänteet ja kertovat suosikkisarjasi juonen käännekohdista. Aina.

Toisena potkun persuksille ansaitsevat kehuskelijat, joiden elämä on yhtä unelmien pilvilinnaa ja ruusuilla tanssimista. Nämä ihmiset eivät koe muka koskaan mitään huonoa, ja kaikki asetelmat ovat elämässä tip top – ainakin Facebookin perusteella. Kolmantena kannattaa poistaa ne henkilöt, jotka eivät tervehdi tosielämässä.

Itsestään valokuvia ahkerasti jakavat muuttuvat ärsyttäviksi silloin, jos he eivät julkaise mitään muita kuvia ihmisten katseltavaksi. Sama pätee vanhempiin, joiden Facebook on muuttunut lapsen myötä Babybookiksi. Yhtä raivostuttavia ovat henkilöt, jotka jakavat sivuillaan kaikki lukemansa artikkelit ja näkemänsä kuvat tukkien koko sivuston.

Moni yrittäjä ja artisti jakaa mielellään materiaaliaan markkinointitarkoituksessa Facebookissa. Asiassa ei ole mitään väärää, ellei se ole jatkuvaa ja yhtäjaksoista myllyttämistä. Myös ketjukirjeitä aktiivisesti lähettelevät ja jakavat ovat Facebookin vihatuimpia ihmisiä. Ne kaikki tuhannet testit ovat huuhaata, tiesittekö?