Koira seikkaili unissaan? Unissaan melkoinen vauhti päällä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuten moni koiranomistaja on voinut huomata, myös koirat näkevät unta. Koirilla unen vaiheet menevät Koirakoulu Kompassi -sivuston mukaan samalla tavalla kuin ihmisilläkin, mutta koirat vaipuvat syvään uneen vain paljon nopeammin.

Videolla näkyvä koira on kiinnittänyt omistajansa huomion hassuilla ilmeillään. Koira näkee ilmeisesti jotain todella jännittävää ja vauhdikasta unta sillä sen silmät liikkuvat ja kääntyvät ympäri ja koiran kuono nykii nopeaan tahtiin.

Koirat voivat nähdä unta jo kymmenen minuutin kuluttua nukahtamisestaan. Tällöin koiran silmät alkavat liikkumaan, jalat voivat alkaa nykimään ja koira voi jopa alkaa haukkumaan unissaan. Koiran hauskoista ilmeistä huolimatta koiran unta ei tulisi häiritä, koska ihmisten tavoin koira käsittelee nukkuessaan päivän tapahtumia ja oppii sille opetettuja asioita.