Tutkijat huolissaan: Naisten alkoholin kulutus lähestyy miesten tasoa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kymmenen vuotta kestänyt alkoholitutkimus on poikinut huolestuttavia tuloksia naissukupuolen kohdalla. Tulokset ovat nimittäin paljastaneet, että kymmenessä vuodessa miesten alkoholin kulutus on laskenut, kun taas naisten alkoholin juominen on kasvanut huomattavasti.

Alkoholin väärinkäyttöä ja alkoholismia koskenut tutkimus on teetetty Britannian kansallisen terveysinstituutin toimesta. Tutkimuksen päätutkija lääkäri Aaron White povaa naissukupuolelle synkkää ennustetta, sillä tulokset viittaisivat siihen, että naiset ovat ottamassa miehet kiinni alkoholin kulutuksessa.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimus on tehty vuosina 2002-2012. Tulokset osoittivat, että naiset juovat nykyään useammin kuin ennen. Naiset tunnustivat nauttivansa alkoholia keskimäärin 7,3 päivänä kuukaudesta, kun aiemmin luku oli 6,8. Miesten alkoholin nauttiminen vähentyi 9,9 päivästä 9,5 päivään kuukaudessa. Tutkimuksen tulokset on julkaistu kokonaisuudessaan Alcoholism: Clinical and Wxperimental Research -julkaisussa.