”Ostitko Adelen CD-levyn? Näin sitä käytetään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikin kuluttaminen on parin viime vuosikymmenen aikana muuttunut useammin kuin koskaan aiemmin. 1990-luvun alussa CD-levy syrjäytti vinyylin vain tullakseen 2000-luvun alussa digitaalisten musiikkitiedostojen syrjäyttämäksi. 2010-luvun alussa suoratoisto taas syrjäytti digitaaliset tiedostot.

Adelen levy-yhtiö ilmoitti äskettäin, ettei supertähden musiikkia tulla julkaisemaan lainkaan suoratoistoa tarjoavissa palveluissa, kuten Spotifyssä. Fanit joutuvat siis ostamaan Adelen uutuuden vanhoissa formaateissa, eli joko digitaalisina tiedostoina tai jopa CD-levyinä.

Vanha ja monille nuoremmille jopa tuntematon formaatti on aiheuttanut jonkin verran myös ongelmatilanteita fanien keskuudessa. Buzzfeed opastaa nyt kädestä pitäen miten CD-levyn kanssa tulee toimia. Verkkolehti kertoo seikkaperäisesti miten CD-levykotelon saa avattua ja miten levyn saa soimaan – jos ostaja omistaa CD-soittimen. Monet fanit ovat Twitterissä kertoneet, etteivät ole omistaneet CD-soitinta enää vuosiin.

– Menin ostamaan Adelen CD-levyn, mutta vasta sen jälkeen muistin, ettei minulla ole ollut CD-soitinta tai tietokoneen CD-asemaa enää 10 vuoteen, Kym Fox kommentoi Twitterissä.

– Jos ostan Adelen fyysisen CD-levyn, missä voisin sitä soittaa? Televisiossa? Autossa ehkä? Mitä aikoja, nimimerkki Esther kirjoitti.

– Ostin Targetista Adelen CD-levyn. Macbookissani ei ole CD-asemaa, joten kävin muuttamassa levyn digitaaliseksi äitini vanhalla Dell-tietokoneella, nimimerkki Kyle kertoi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat