”Ostitko Adelen CD-levyn? Näin sitä käytetään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikin kuluttaminen on parin viime vuosikymmenen aikana muuttunut useammin kuin koskaan aiemmin. 1990-luvun alussa CD-levy syrjäytti vinyylin vain tullakseen 2000-luvun alussa digitaalisten musiikkitiedostojen syrjäyttämäksi. 2010-luvun alussa suoratoisto taas syrjäytti digitaaliset tiedostot.

Adelen levy-yhtiö ilmoitti äskettäin, ettei supertähden musiikkia tulla julkaisemaan lainkaan suoratoistoa tarjoavissa palveluissa, kuten Spotifyssä. Fanit joutuvat siis ostamaan Adelen uutuuden vanhoissa formaateissa, eli joko digitaalisina tiedostoina tai jopa CD-levyinä.

Vanha ja monille nuoremmille jopa tuntematon formaatti on aiheuttanut jonkin verran myös ongelmatilanteita fanien keskuudessa. Buzzfeed opastaa nyt kädestä pitäen miten CD-levyn kanssa tulee toimia. Verkkolehti kertoo seikkaperäisesti miten CD-levykotelon saa avattua ja miten levyn saa soimaan – jos ostaja omistaa CD-soittimen. Monet fanit ovat Twitterissä kertoneet, etteivät ole omistaneet CD-soitinta enää vuosiin.

– Menin ostamaan Adelen CD-levyn, mutta vasta sen jälkeen muistin, ettei minulla ole ollut CD-soitinta tai tietokoneen CD-asemaa enää 10 vuoteen, Kym Fox kommentoi Twitterissä.

– Jos ostan Adelen fyysisen CD-levyn, missä voisin sitä soittaa? Televisiossa? Autossa ehkä? Mitä aikoja, nimimerkki Esther kirjoitti.

– Ostin Targetista Adelen CD-levyn. Macbookissani ei ole CD-asemaa, joten kävin muuttamassa levyn digitaaliseksi äitini vanhalla Dell-tietokoneella, nimimerkki Kyle kertoi.