Eläintarhanhoitajat ulkoiluttivat tiikeriä – hyökkäsi pojan kimppuun

Viihdeuutiset · Annika Kela

Maltalla Montekriston eläinpuistossa on sattunut vakava onnettomuus. Yksi tarhassa asuvista tiikereistä nimittäin hyökkäsi kolmevuotiaan pojan kimppuun ja poika jouduttiin kiidättämään sairaalaan saamiensa haavojen vuoksi. Tapahtumahetkellä tiikeri oli ollut kävelyllä hoitajien kanssa.

Daily Mail -lehden mukaan petoeläinten ulkoiluttaminen oli eläintarhassa yleinen käytäntö, etenkin silloin, jos eläimet alkoivat ahdistua häkeissään. Montekriston eläinpuisto on saanut useita varoituksia eläinten huonoista oloista, mutta ainakaan toistaiseksi aitauksia ei ole suurennettu eikä oloja parannettu.

Eläintenhoitajat olivat päättäneet viedä tiikerin kävelylle, kun he huomasivat sen ahdistuneen. Times of Malta -lehden mukaan Montekriston eläinpuisto on maan häpeäpilkku, sillä se ei ole noudattanut eläinten hyvinvointia koskevia säädöksiä. Eläinpuiston Facebook-sivu on nyt poistettu.

Eläinpuiston johtaja Jean Paul Sammut kertoi, että eläinpuisto on toistaiseksi suljettu. Hän on puolustellut tiikerin hyökkäystä sillä, että petoeläin halusi vain leikkiä eikä sen tarkoituksena ollut vahingoittaa poikaa. Poika sai hyökkäyksen seurauksena pysyviä arpia, mutta hän selviää hengissä.