Tiede todisti: Positiivisuus tarttuu myös ympäristöön

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Useissa tutkimuksissa on todistettu, että myönteisellä elämänasenteella varustetut ihmiset elävät pessimistejä terveemmin ja onnellisemmin. Hyvä kannattaa panna kiertämään, sillä se heijastuu yleensä takaisin tavalla tai toisella.

Japanilainen tohtori Masaru Emoto on luennoinut aiheesta pitkään, ja hän on tehnyt tieteellisiä kokeita ihmisestä säteilevän energian vaikutuksista. Mies on muun muassa nimennyt tietoisuudesta kumpuavan energian HADO-nimellä. Aatteen mukaan ihmisen tietoisuus ja siitä kumpuava energia vaikuttaa suoraan fyysiseen todellisuuteen.

Hän on testannut asiaa muun muassa riisin ja veden avulla. Tohtori pani kolmeen kuppiin riisiä ja kaatoi niiden päälle vettä. Ensimmäiselle kupille hän sanoi: ”Kiitos”, toiselle: ”Olet idiootti” ja kolmannen hän jätti kokonaan huomioimatta.

Tulokset hämmästyttivät, sillä kuukautta myöhemmin kohteliaisuuden saanut riisi oli edelleen valkoista ja hyvältä tuoksuvaa, Power Of Positivity -sivusto paljastaa. Sen sijaan loukkauksen saanut riisi oli tummunut mustaksi ja huomiotta jäänyt riisi oli mätääntynyt.

Osa ihmisistä väittää, että Emoton esittelemä teoria on vallankumouksellinen, mutta luonnollinen osa ihmisten ja ympäristön välistä kommunikaatiota. Moni on myös kokeillut riisikoetta kotona ja kuvannut testin videolle. Lopputuleman mukaan vesi saattaa todellakin heijastaa ihmisten ajatuksia. Kriitikot väittävät tohtorin toimivan pelkän näennäistieteen nimissä, eivätkä allekirjoita hänen saavutuksiaan.