Varo näitä päivityksiä somessa – johtavat kavereista poistamiseen

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokaisella Facebook-käyttäjällä on varmasti oma mielipide siitä, miten Facebookia käytetään oikein. Muiden tilapäivitykset ihanasta vauvantuoksuisesta perhearjesta, liikuntasuorituksista tai syömisistä voivat alkaa ärsyttämään, mutta ne eivät kuitenkaan ole vielä tarpeeksi painavia syitä poistamaan ystävää kaverilistalta.

Metro-lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, jossa tutkittiin ihmisten käyttäytymistä Facebookissa ja sitä, mitkä ovat tarpeeksi painavia syitä poistamaan joku henkilö omalta ystävälistaltaan.

Kävi ilmi, että inspiroivat mietelauseet, vauvauutiset tai liikuntapäivitykset jäivät täysin toissijaisiksi poliittisten ja kantaaottavien tilapäivitysten jälkeen. Eriävät mielipiteet politiikassa saivat ihmiset herkimmin poistamaan ystävän Facebook-kavereistaan.

Jerusalemissa sijaitsevan Hebrew University -yliopiston tutkija Nicholas John kommentoi, että nuoret ja poliittisesti aktiiviset henkilöt ovat herkempiä poistamaan ystävistään sellaiset, joiden näkemykset eroavat heidän omistaan. Heillä on Facebookissa paljon ystäviä ja he ovat itse sosiaalisessa mediassa aktiivisempia, minkä vuoksi juuri heidän tilapäivityksiään olisi hyvä pystyä seuraamaan.