Onko sinulla vakava perusilme? Nämä voivat tuntua tutulta

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osalla ihmisistä saattaa olla vakava ja vihaisenkin näköinen ilme silloin, kun he keskittyvät johonkin asiaan. Vakava perusilme saattaa saada muut huolestuneiksi, sillä se voi viestiä tarkoittamattasi työkavereille ja uusille tuttaville siitä, että sinua ei kiinnosta tai olet huonolla tuulella.

BuzzFeedYellow on julkaissut hyvin havainnollistavan videon miehen päivästä, joka on pullollaan väärinymmärrettyjä kohtaamisia ihmisten kanssa. Mies on melko hiljainen ja hänellä on kasvoillaan vakava perusilme, minkä työkaverit tulkitsevat puhumattomuuden kanssa töykeydeksi.

Osa työkavereista loukkaantuu miehen vakavan ilmeen vuoksi ja osa tulee jopa huolestuneiksi. Mieheltä tullaan kysymään moneen otteeseen hänen vointiaan, koska vakava ilme on muille selvä merkki siitä, että jokin on vialla. Itseasiassa mies kuitenkin tuntee itsensä melko onnelliseksi kyseisellä hetkellä.