Facebook listasi vuoden merkittävimmät uutiset – seurasitko sinä näitä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosi 2015 tulee varmasti jäämään monien mieleen huonojen, mutta myös hyvien uutisten merkeissä. Nyt yhteisöpalvelu Facebook on julkaissut videon, jolle on koottu yhteen vuoden suurimpia uutistapahtumia.

Videolle ovat päätyneet niin Pariisin terrori-iskut, Yhdysvaltojen presidentinvaalit kuin keväällä internetiä ravistellut mekkogatekin. Video osoittaa myös kunniaa vuoden edesmenneille julkisuuden henkilöille.

Facebook julkisti myös listan eniten keskustelua herättäneistä tapahtumista. Lista koostettiin sen mukaan, kuinka useasti aihepiiri mainittiin käyttäjien viesteissä 1. tammikuuta ja 1. joulukuuta välisenä aikana. Mikäli lista vaikuttaa amerikkakeskeiseltä, kannattaa muistaa että suuri osa Facebookin käyttäjistä on Yhdysvalloista.

1. Yhdysvaltojen presidentinvaalit2. Marraskuun 13. päivän iskut Pariisissa3. Syyrian sisällissota ja pakolaiskriisi4. Nepalin maanjäristykset5. Kreikan velkakriisi6. Tasa-arvoinen avioliitto7. Isisin vastainen taistelu8. Charlie Hebdo -iskut9. Baltimoren mielenosoitukset10. Charlestonin ammuskelutapaus