Facebookin vuosikatsaus uudistui – vähemmän ikäviä muistoja

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien Facebook-syötteeseen on tänäkin vuonna ilmestynyt kavereiden jakamia vuosikatsauksia. Niissä Facebook tekee koosteen osasta käyttäjän vuoden aikana jakamista kuvista ja viesteistä. Vuosikatsaus herätti kuitenkin runsaasti kritiikkiä viime vuonna.

Se muistutti monia myös vuoden aikana tapahtuneista ikävistä asioista, kuten eroista ja läheisten kuolemista. Tänä vuonna Facebook onkin uudistanut ominaisuuttaan. Facebook antaa nyt käyttäjille mahdollisuuden itse valita, mitä muistoja he haluavat jakaa vuosikatsauksessa.

Mashable-sivuston mukaan palvelu on myös ilmoittanut ottavansa käyttöön uuden lähestymistavan sen suhteen, kuinka kuvat valitaan. Uudistetun vuosikatsaus-algoritmin tarkoituksena on suodattaa pois mahdolliset ikävät muistot.