Adidakselta ekolenkkarit – valmistettu mereen heitetystä jätteestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Adidas on tehnyt ekologiset lenkkarit yhteistyössä Parley For The Oceans -organisaation kanssa. Lenkkarit ovat upea kannanotto ympäristön puolesta ja niiden valmistusmateriaaleina on käytetty merestä löytynyttä muovijätettä ja laittomia kalastusverkkoja.

Lenkkareissa käytetyt kalaverkot eivät ole mitä tahansa kalaverkkoja vaan ne ovat laitonta kalastamista harjoittavien salametsästäjien verkkoja, jotka on kerätty merestä. Aktivistiryhmä The Sea Shepards on tarjonnut Adidaksen käyttöön verkot, jotka he ovat itse nostaneet merestä ylös.

Lenkkareiden pohjaan ja perustaan on käytetty vain ympäristöä säästäviä materiaaleja. Päällimmäiset osat on tehty merestä löytyneestä muovijätteestä ja kalastusverkoista. Greenpeace on aiemmin syyttänyt Adidasta ympäristön saastuttamisesta ja kuormittamisesta, minkä vuoksi yritys on alkanut ottamaan vähitellen askelia kohti ympäristöystävällisempää tuotantoa.