N.W.A. nostettiin The Rock and Roll Hall of Fameen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Clevelandissa sijaitseva The Rock and Roll Hall of Fame on museo, joka kerää kokoeilmiinsa rock ja pop-musiikin merkittävimpien artistien historiaa. Museoon valitaan vuosittain vain muutamia uusia bändejä, artisteja ja tuottajia New Yorkissa järjestettävässä seremoniassa.

Nyt museo on julkistanut tämänvuotiset tulokkaat musiikkihistorian merkkinimien joukkoon. Yksi eniten huomiota herättäneistä lisäyksistä on gangsta rap -ryhmä N.W.A., jonka historiaan päästiin tutustumaan tänä vuonna ensi-iltansa saaneessa Straight Outta Compton -elokuvassa.

Muita uusia lisäyksiä The Rock and Roll Hall of Fameen ovat Cheap Trick, Deep Purple, Chicago ja Steve Miller. Ehdolla olleet artistit, kuten Janet Jackson ja Nine Inch Nails, joutuvat vielä odottamaan omaa vuoroaan.

Rock and Roll Hall of Fameen on mahdollista 25 vuotta ensimmäisen levyn julkistamisen jälkeen. Tänä vuonna kunnian saaneiden artistien virallinen induktiotapahtuma järjestetään 8. huhtikuuta 2016.