Star Wars murskaa ennätyksiä lippuluukulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Odotettu Star Wars: The Force Awakens sai maailmanensi-iltansa 16.12. Kuten arvata saattaa, elokuva oli jättiläismäinen menestys, ja on jo ehtinyt rikkoa ennätyksiä lippuluukulla. Star Wars: The Force Awakens tuotti ensi-iltaviikonloppuna Yhdysvalloissa 238 miljoonaa dollaria.

Elokuva rikkoi saman tien aikaisemmin Jurassic World -elokuvan pitelemän ensi-iltaviikonlopun lipunmyyntiennätyksen. Kesällä ensi-iltaan tullut Jurassic World tuotti avajaisviikonloppuna Yhdysvalloissa 208 miljoonaa dollaria.

Deadline-sivuston mukaan Star Wars: The Force Awakens on tuottanut tähän mennessä maailmanlaajuisesti 517 miljoonaa dollaria. Tässä kategoriassa Jurassic World pitelee edelleen suurinta ennätystä, sillä dinosaurusseikkailu tuotta maailmanlaajuisesti ensi-iltaviikonloppuna 525 miljoonaa dollaria.