Mieti näitä ennen kuin julkaiset somessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisessa mediassa ihmiset voivat antaa suoraa palautetta asiasta kuin asiasta, ja kertoa omia mielipiteitään reaaliaikaisesti isolle yleisölle. Kantaaottavia tilapäivityksiä tehdessä kannattaa ottaa kuitenkin muutama seikka huomioon ennen kuin julkaisee omalla nimellään mitään peruuttamatonta. Elite Daily listasi viisi hyvää kysymystä, jotka kannattaa kysyä itseltään ennen julkaisemista.

1. Olenko oikeassa mielentilassa?

Tuohtuneena voit kirjoittaa asiasta kärkkäämmin kuin oikeasti haluaisit. Tarpeettoman kärkkäillä kannanotoilla saatat suututtaa ystävän, mikä ei välttämättä ollut tarkoituksesi.

2. Käykö mielipiteeni kirjoituksesta ilmi?

Kirjoita selvästi ja mieti, mitä yrität tilapäivityksellä tai julkaisulla kertoa muille. Varo korostamasta liikaa asioita, jotka eivät ole tärkeitä.

3. Mitä mieltä pomoni olisi tästä?

Kannattaa aina miettiä ennen avautumista julkisesti sosiaalisessa mediassa tuleeko kirjoitus mahdollisesti vahingoittamaan nykyistä tai tulevaa työsuhdettasi.

4. Antaako tilapäivitys oikean kuvan minusta?

Jokainen haluaisi varmasti antaa itsestään hyvän ja oikean kuvan muille. Vihaisena ei kannata hetken mielijohteesta kirjoittaa ja julkaista jotain, mikä suututtaa sillä hetkellä vain pienen ajan eikä oikeastaan edes kosketa sinua millään tavalla.

5. Kuinka monta kertaa olen päivittänyt tilaani tänään?

Ystäväsi eivät halua, että täytät heidän sosiaaliset mediansa jatkuvasti dramaattisilla, kantaaottavilla tai pätevää nippelitietoa sisältävillä tilapäivityksillä.