Torakka kuoli koulun lattialle – opiskelijat järjestivät hautajaiset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat ihmiset pitävät torakoita parempina kuolleina kuin elävinä. Eräästä Yhdysvaltalaiskoulusta kantautuu kuitenkin tapaus, jossa tuholaisötökkä sai näyttävämmät hautajaisseremoniat kuin monet ihmiset.

Texas A&M -yliopiston käytävälle ilmestyi taannoin kuollut torakka. Kukaan ei siivonnut ötökän raatoa pois, joten joku päätti tehdä torakalle pienen pahvisen hautakiven. Yliopiston professori Michael Alvard jakoi kuvan näystä Facebookissa.

Pian torakan raadon ympärille oli kerääntynyt kokonainen pyhäkkö, joka koostui paikalle tuoduista pienistä esineistä kuten kynttilöistä. Pyhäkkö kasvatti kokoaan tulevina päivinä, ja lopulta hyönteinen sai jo oman hauta-arkkunsa.

Noin kaksi viikkoa torakan muistomerkin pystyttämisestä ötökkä päätettiin vihdoin lähettää virallisesti viimeiselle matkalleen. Michael Alvard jakoi Facebookissa kuvan, jossa torakka polttohaudataan.

There has been a dead cockroach in the Anthropology building's stairwell for at least two weeks.. Some enterprising person has now made her a little shrine.

Julkaissut Michael Alvard 3. joulukuuta 2015