Eläkeläinen löysi kuolleen delfiinin – päätti valmistaa jouluateriaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Britanniassa asuva eläkeläismies Arthur Boyt on päässyt otsikoihin erikoisen harrastuksensa vuoksi. Mies nimittäin valmistaa ruokaa tien varresta löytyneistä eläinten raadoista. Jouluksi 76-vuotias eläkeläinen aikoi kuitenkin valmistaa löytämäänsä delfiinin jouluateriaksi.

Arthur Boyt on esiintynyt muutamissa televisio-ohjelmissa kokkaustensa kanssa. Miehen pakastin on täynnä onnettomuuksissa kuolleiden eläinten raatoja, ja hän valmistaa niistä herkkuaterioita itselleen ja vierailleen. Hänen lempiruokaansa on muun muassa padassa höyrytetty mäyrän pää. Arthuria kohtasi hiljattain erikoinen ”onnenpotku”, kun hän löysi rannalta kuolleen delfiinin.

Mies ylistää delfiinin makua, sillä hän on päässyt maistamaan kyseistä nisäkästä kerran aiemminkin. Liha on hänen mukaansa hyvin suussa sulavaa, eikä sen maku muistuta tippaakaan kalaa tai muuta tuttua lihaa.

– Nyt on ensimmäinen kerta, kun nautin delfiinistä joulupöydässä. Olen pakastanut sen löytämisen jälkeen tätä erityishetkeä varten, mies paljastaa Mirror-lehdelle.

Viranomaiset eivät ole miehen teosta mielissään, sillä kuolleen delfiinin ravinnoksi käyttäminen on rikos ja hengenvaarallinen tempaus eläimessä olevien bakteerien ja elohopeajäämien takia. Raatojen syömisestä on Arthurin mukaan vain etua, sillä tällöin hänen ei tarvitse tappaa eläintä varta vasten ravinnoksi. Mies kertoi tarjoilevansa delfiiniä muhennoksena myös jouluaterialle 90-vuotiaalle anopilleen. Hänen vaimonsa on kasvissyöjä.