Tässä se on! Kierrätettävä 3D-tulostettava auto

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

3D-tulostaminen on tehnyt tuloaan jo vuosien ajan, ja tämän joulun lahjahitiksi veikattiin 3D-tulostinta. Se ei kuitenkaan vielä toteutunut, mutta alalla mennään parhaillaan nopeasti eteenpäin. Nyt on nimittäin esitelty uusi 3D-tulostettava auto, joka on 75-prosenttisesti kierrätettävä.

Local Motors testaa parhaillaan konseptia, jossa kolme neljännestä autosta voitaisiin tulostaa 3D-tulostimella ABS-hiilikuidusta. Yhtiö esitteli ensimmäisen konseptinsa autosta jo vuosi sitten, ja nyt kehitteillä on LM3D-versio, jonka tulostettava materiaali voidaan kierrättää kokonaisuudessaan.

IBM Watsonin kanssa yhteistyössä kehitettävä ajoneuvo tulostetaan ja sen jälkeen siihen asennetaan pienikokoinen keskusyksikkö. Kokonaisuuden piirustukset voidaan jakaa verkon yli nopeasti kaikkialla maailmaan ja autoa voidaan valmistaa tuhansissa paikoissa samanaikaisesti. Myös kolarien sattuessa uusia osia voidaan tulostaa paikan päällä nopeasti ja tehokkaasti. Tavoiteena on 90-prosenttisesti tulostettava auto. Joukkorahoitusta projektille kerätään ensi vuonna.