Spotify suunnittelee: Tietyt levyt vain maksaville käyttäjille!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Spotify tulee antamaan osalle artisteista mahdollisuuden jakaa musiikkiaan palvelussaan vain sen maksullisille käyttäjille. Wall Street Journal -lehden mukaan yhtiö on kokeilemassa ominaisuutta lähiaikoina.

Syynä muutokselle on todennäköisesti muutamien isojen artistien päätös vetää musiikkiaan pois suoratoistopalvelusta. Esimerkiksi Adelen tuoretta 25-levyä ei kuultu Spotifyssa lainkaan. Coldplay suunnitteli tekevänsä samoin A Head Full of Dreams -levyn suhteen, mutta Spotifyn ja yhtyeen välisen sopimuksen myötä levyä tullaan kuulemaan palvelussa 11. joulukuuta alkaen.

Toistaiseksi kaikki Spotifysta löytyvä musiikki on kuultavissa niin maksaville kuin ilmaispalvelunkin asiakkaille. Spotifyn ilmaisversiota käyttää yhteensä noin 80 miljoonaa ihmistä. 9,99 euron arvoisen kuukausimaksun maksaa puolestaan noin 20 miljoonaa suoratoistopalvelun käyttäjää.