Adidas kehittää kenkärobotin – tekee asiakkaalle kengät myymälässä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Urheiluvarustejätti Adidas aloittaa kenkärobotin testaamisen Berliinissä sijaitsevassa myymälässään vuonna 2016. Myymälässä toimivan robotin ansiosta asiakkaat voivat suunnitella Adidas-kenkänsä itse. Kengät valmistetaan myymälässä kenkärobotin ja 3D-tulostimien avulla.

Daily Mail -lehden mukaan kokeilu aloitetaan aluksi sillä, että asiakas valitsee kenkämallin ja sitten hän suunnittelee siihen itse tikkauksen ja kuosin, jonka sitten robotti toteuttaa. Adidas uskoo, että heidän jalkineidensa myynti räjähtää uuteen kasvuun, kun asiakkaat voivat itse suunnitella persoonalliset kengät, jotka ovat silti aidot Adidakset.

Adidaksen mukaan ihmisten asenteissa on tapahtunut muutos viime vuosina ja massatuotetut kengät eivät ole enää houkuttelevia. Kenkien räätälöinti yksilöllisen tarpeen mukaan on vastaus asiakkaiden toiveisiin. Niinpä Adidas aikoo olla ensimmäisten joukossa, joka alkaa myydä 3D-tulostimien ja kenkärobottien avulla tuunattuja kenkiä myymälässään.