Lemmikkikettu rysän päältä kiinni – katui tekoaan kuin koira

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikkikettuna elelevän Lokin seikkailuja voi seurata Loki the Red Fox -kanavalla YouTubessa, jossa ketusta löytyykin jo monta hurmaavaa videota. Loki on kova poika tuhoamaan kodin irtaimistoa, ja tällä kerralla isäntä saikin ketun suoraan pahanteosta kiinni.

Mies on kuvannut videolle tilanteen, jossa hän löytää Lokin järsimästä sohvan nurkkaa. Kettu tietää tehneensä pahojaan ja pakeneekin heti sohvan taakse miehen lähestyessä sitä. Kettu näyttää katumustaan samalla tavalla kuin koirat ja yrittää pakoilla miehen katsetta korvat luimussa.

Lopuksi kettu inisee omistajalleen surkeasti merkiksi siitä, että se on pahoillaan. Ketut ovat innokkaita kokeilemaan kaikkea hampaillaan eikä niitä pysty kouluttamaan samalla tavoin kuin kissaa. Lemmikkiketun ottajan tulee olla tietoinen siitä, että kodin huonekalut ja irtaimisto voivat kärsiä, mistä myös Loki-ketun omistaja haluaa kettua lemmikiksi harkitsevia muistuttaa.

Miehen mukaan moni ottaa ketun ja vapauttaa sen ensimmäisen vuoden jälkeen takaisin luontoon huomatessaan, että kettu ei olekaan niin helppo ja tottelevainen lemmikki kuin koirat.