Lääkäri neuvoo: ”Orgasmeja kannattaa harjoitella”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksin ihana lisä on vartaloa värisyttävä orgasmi. Sen lisäksi, että korvannipukoista pikkuvarpaisiin saakka kihelmöivä hyvänolon aalto saa ihmisen rentoutuneeksi, antaa se keholle paljon hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Kuinka voi saavuttaa orgasmin helpommin yhdynnässä?

Noin 70 prosenttia naisista saa orgasmin ainoastaan klitorikseen kohdistuvan stimulaation avulla. Seksivälineyhtiö Good Vibrationsin lääkäri Charlie Glickman kertoo, että naiset voivat harjoitella emätinorgasmien saamista. Toki klitoriksen hyväilemistä voi jatkaa myös seksin aikana sormilla tai vibraattorin avulla lisänautinnon saavuttamiseksi.

Naiset voivat harjoitella orgasmien saamista esimerkiksi dildojen avulla. Omaan vaginaan kohdistuva tutkimusmatka on usein nautinnollinen tapa selvittää, missä asennossa, millä nopeudella ja minkälaisilla esivalmisteluilla orgasmeja saa helpoiten. Itsensä hyväksyminen ja tunteminen on avainasemassa myös kumppanin kanssa suoritettavissa yhdynnöissä.

Penetraatiosta voi tehdä nautinnollisempaa pitkän esileikin tai liukasteen avulla. Osa naisista saavuttaa emätinorgasmin miehensä kanssa herkemmin, mikäli ovat saaneet jo yhden orgasmin esileikin avulla esimerkiksi suuseksin yhteydessä. Kaikkea kannattaa kokeilla, mutta ilman paineita ja ennakko-odotuksia. Tärkeintä on heittäytyä tilanteeseen ja antaa tunnelman tuudittaa ja viedä nautinnon rentoutuneeseen räjähdykseen.

Keho tuottaa yhdyntöjen ja orgasmien aikana fenyylietyyliamiinia, jolla on samankaltaisia psykoaktiivisia vaikutuksia aivoihin kuin suklaalla ja amfetamiinilla. Seksi auttaa myös ennalta ehkäisemään erilaisia sairauksia, ja useiden tutkimusten mukaan säännöllistä seksiä harrastavilla on parempi vastustuskyky.

Orgasmit poistavat tehokkaasti päänsärkyä. Sen lisäksi, että nautinnollinen rakkauden rakettimatka lisää oksitosiinin, eli rakkaushormonin määrää kehossa, vapauttaa se runsaasti hyvänolontunnetta aiheuttavaa endorfiinia. Tämä puolestaan lievittää kipua ja antaa hyvinvointia keholle, iholle ja mielelle. Naisille on hyötyä orgasmeista myös kuukautisissa, sillä vavisuttavat nautinnon räjähdykset tekevät kuukautisista niukempia.